Energiatehokkuutta ja ekologisuutta

Ympäristöministeriö

Ympäristöministeriö muutti peruskorjattuihin tiloihin Helsingin ydinkeskustaan Aleksanterinkatu 7:ään. Sokkeloisesta talosta kuoriutui remontissa valoisa ja moderni työympäristö, jossa uusi kohtaa arvokkaasti vanhan. Peruskorjauksen kantavaksi teemaksi otettiin toimitilojen energiatehokkuus, millä ministeriö halusi vastata omaan sitoumukseensa ekologisen jalanjälkensä pienentämisestä. Muita keskeisiä tavoitteita olivat tilatehokkuuden kehittäminen ja uudenlaisia työn tekemisen tapoja tukevat toimitilat.

Sisustussuunnittelussa korostui kestävyys, kierrätys ja ekologisuus. Ministeriöllä oli iso repertuaari eri aikakausien kalusteita, mm. Aaltoa, Kukkapuroa, Tapiovaaraa ja Billnäsiä. Niitä hyödynnettiin yhteisissä tiloissa, auloissa, neuvottelutiloissa ja ylimmän kerroksen työkahvilassa. Lisäksi eri kerrosten taukotilat teemoitettiin kalusteaikakausien mukaisesti. Huonekaluja verhoiltiin ja uusittiin tarpeen mukaan.

Projekti toteutettiin yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen asiantuntijoiden kanssa.

KAIKKI HANKKEET

Other Space projects