More efficient utilisation of space at new premises

Academy of Finland

With the objective of more efficient utilisation of space, the Finnish Academy decided to move to new premises. The old office space was equivalent to 40 m² per person. In addition, the old premises didn’t communicate the desired image.

We divided the premises into a semi-public and a private zone. The semi-public zone gives customers the image of an active and modern scientific organisation. For the private zone, we designed a working environment that enhances the internal flow of information, inter-departmental cooperation, and knowledge sharing. In the heart of the office is a meeting place and library for employees. The café has a fantastic view of the city, which we used to pick certain colours for the interior design.

The project was carried out in collaboration with Senate Properties.

ALL PROJECTS

Other Space projects