Uniikki lopputulos, joka kertoo liiton historiasta

Suomen Journalistiliitto

Kun Suomen Journalistiliitto suunnitteli muuttoa uusiin tiloihin, toiveissa oli saada viihtyisät ja liiton tarkoitusta ilmentävät tilat. Eräs lähtökohta olivat jo olemassa olevat huonekalut: miten ne saataisiin sopimaan yhteen uusien kanssa?

Vanhat huonekalut sovitettiin uusiin tiloihin verhoilemalla, maalaamalla ja muuten tuunaamalla. Esimerkiksi pyökkiset perinteiset toimistokaapit saivat uuden ilmeen tapetoinnilla. Erilaiset sanoma- sekä aikakausilehdet olivat teemana Suomen Journalistiliiton uusien tilojen ilmeen suunnittelussa ja niitä hyödynnettiin myös kokoustilojen sisustuksessa.

Aulatilan vanhat kalusteet entisöitiin ja päivitettiin yrityksen brändin mukaisiksi: vanhat pyökkiset kalusteet päällystettiin vanhoilla sanomalehdillä ja sohvat verhoiltiin uudelleen, jolloin ne vastasivat paremmin uuden suunnitelman mukaista värimaailmaa. Yrityksen alkuperäisissä tiloissa olleet ovet hyödynnettiin uuden taukotilan pöydiksi.

Uuteen taukotilaan suunniteltiin myös kodikas kirjastonurkkaus, jonka katseenvangitsijoina toimivat vanhat, barokkityyliset nojatuolit. Uudet neuvottelutilat koostuvat kahdesta eri kokoisesta tilasta. Tilojen välille suunniteltiin liikuteltava seinä, jolla tilat voi jakaa kahteen pienempään osaan.

Lopputuloksena on uniikki ja toimiva kokonaisuus, joka kertoo liiton historiasta.

 

KAIKKI HANKKEET

Other Space projects