By Workspace

07.07.2017

LUOTTAMUKSEEN PERUSTUVASTA JOHTAMISESTA

Hyvinvoinnista ja fyysisestä työympäristöstä keskustellaan nykyisin ilahduttavan paljon.
Monet ovat kokeneet, että työympäristön muutoksesta on tullut spurtti yhteistyön kasvuun ja muilta oppimiseen. Kaikki eivät välttämättä sopeudu muutokseen samassa tahdissa, mutta suurin osa, kunhan muutos ei jää vain tiloihin.

Mikä on työn murros ja sen vaikutus työtiloihin? Ainakin se, että tilaa tarvitaan tulevaisuudessa paljon vähemmän. Siihen johtaa muutos huonetoimistoista monitilatoimistoihin. Sitäkin suurempana draiverina on käsillä oleva muutos johtamiskulttuurissa. Kun työn tuottavuuden mittari ei ole toimistossa vietetty läsnäoloaika, ei johtajan tule sitä enää mitata. Kun työaikaa ei kontrolloida, voi työntekijä itse määritellä, miten työnsä organisoi.

Puhutaan luottamukseen perustuvasta johtamisesta, jossa suurin vastuu oman työnsä johtamisesta tulee työntekijälle itselleen. Asia saattaa kuulostaa pelottavalta vanhaan tapaan tottuneesta johtajakaartista, mutta se voi pelottaa myös yksittäistä työntekijää. Mikäli on koko työuransa ollut lyhyessä talutusnarussa, miten sopeutua vapauteen? Se vie aikansa, mutta siihen tottuneet eivät enää suostukaan palaamaan vanhaan. Kun johdan oman työni tuloksia, voin tehdä omia pieniä valintoja, joista perinteisesti ovat päässeet nauttimaan vain freelancerit ja pienyrittäjät: nukkua pitkään jos ilta meni pitkäksi tai käydä koiran kanssa lenkillä – keskellä työpäivää. Organisaatiolle on eduksi, jos sen työntekijät eivät ole väsyneitä, vaan kykenevät laadukkaampaan ajatteluun. Ongelma ei välttämättä olekaan lepo ja laiskottelu, vaan sen puute.

Työntekijälle joustava työskentely voi nostaa elämän laatua. Ei työelämän, vaan elämän. Vaikka se yleensä tarkoittaa myös sitä, että esimerkiksi sähköpostia tulee luettua myös ”työajan ulkopuolella”, sen ei tarvitse olla pelkästään negatiivista: aamulla ei tarvitse arvailla, kuinka monta sähköpostia pomolta onkaan tullut kello viiden jälkeen.

Vaikka fyysinen työympäristö pienenee, sen sosiaalinen merkitys kasvaa hurjasti. Luomukohtaamiset saavat uuden arvostuksen, kun huomataan että virtuaalisilla kohtaamisilla ei aina saavuteta yhtä hyvää ajattelun laatua. Kun toimistolle ei ole enää pakko tulla, sen pitäisi olla aina vähän parempi kuin kilpailevat työn tekemisen paikat: kivat työkaverit, rauhallinen ja viihtyisä työympäristö ja muut piristeet helposti saatavilla, kahvia unohtamatta. Voi myös olla, että kotona ei voi keskittyä tai halutaan vain periaatteellisista syistä erottaa koti ja työpaikka. Senkin pitäisi olla sallittua.

Ehkä tulevaisuuden toimisto ei näytäkään enää toimistolta, vaan kahvilan ja rauhallisten soppien yhdistelmältä? Hyvä työympäristö mahdollistaa organisaation tavoitteiden saavuttamista, mutta myös yksilön tarpeen tehdä työnsä mahdollisimman hyvin.

Mukavaa työpäivää!

Jari Niemelä
Toimitusjohtaja
Workspace Oy

<< KAIKKI UUTISET