Paikalla vai etäisesti mukana – 10 x enemmän arvoa palavereista

Etätyöaika on täyttänyt kalenterin etäpalavereilla. Oletko pysähtynyt miettimään millainen palaveriosallistuja olet? Epäilemättä jokusen kerran olet yllättänyt itsesi tekemässä jotakin muuta kesken etäkokouksen. Ehkä kiireinen vastaus asiakkaan sähköpostiin tai työkaverin Teams-viestiin, tai ehkä unohduit selaamaan LinkedInia tai Instagramia. Puhelimen ilmoitukset saattavat viedä huomion kasvokkainkin pidettävissä palavereissa, mutta helpompi on harhautua etäyhteyksien päässä, erityisesti jos oma osallistuminen palaveriin ei tunnu erityisen tärkeältä.

Sain vastikään asennettua vuorovaikutusta mittaavan Sanoin-sovelluksen ensimmäisen version puhelimeeni. Sanoin on Workspacen kehittämä applikaatio, jonka avulla saat selville millainen (palaveri)osallistuja olet ja miten voit kehittää omaa osallistumistasi sekä vaikuttaa yhteiseen vuorovaikutuskulttuuriin. Oma tavoitteeni on sovelluksen avulla parantaa erityisesti keskittymistä ja aktiivista osallistumista palavereissa. Ei liene yllätys, että kiinnittämällä huomiota viestintään ja läsnäoloon, saavuttaa viestinnän ja läsnäolon osalta kehittyviä tuloksia. Sanoin-sovellus myös haastaa pohtimaan omaa roolia kokouksissa. Esimerkiksi tiiminvetäjä saattaa olla 90 prosenttia ajasta äänessä informatiivisissa palavereissa ja toisaalta ideointipalavereissa yksinpuhelua hedelmällisempää on tarjota jokaiselle tilaa osallistua. Sanoin kannustaa olemaan läsnä ja osallistumaan keskusteluihin. Se myös muistuttaa kuuntelemaan.

”Sitä saat mitä mittaat” vaikuttaa pitävän paikkansa palaverikäyttäytymisenkin kehittämisessä. Sanoin-sovellus on meidän organisaatiossamme avannut mahdollisuuden puhua vuorovaikutuskulttuuristamme konkreettisen mittarin kautta. Meillä jokaisella on erilaisia tavoitteita oman viestinnän ja kokoustapojen kehittämisessä. Sanoin tarjoaa jokaiselle aiheesta kiinnostuneelle henkilökohtaisen ja luottamuksellisen tavan oman viestinnän huomioimiselle ja parantamiselle.

Mitä teidän yhteisössänne tarkoittaisi, jos jokainen palaverissa mukana oleva olisi läsnä ja osallistuisi? Entä jos palavereita olisi vähemmän ja ne olisivat lyhyempiä? Väitän, että palaverien kautta syntyvän arvon nouseminen 10-kertaiseksi on vain varovainen lupaus.

Haluatko mitata ja kehittää omia tai tiimisi (palaveri)viestintätaitoja? Workspacen Sanoin-sovelluksen beta-versio on pian saatavilla valikoidulle joukolle. Beta-käyttäjien listalle pääsee ilmoittautumaan osoitteessa join.sanoin.app tai ottamalla yhteyttä minuun tai muihin workspacelaisiin.

Ilona Karlsson, liiketoimintajohtaja, tiimityöstä hullaantuva Sanoin-fani
ilona.karlsson(a)workspace.fi
045 636 2659

Ota yhteyttä

Ilona Karlsson
ilona.karlsson(a)workspace.fi
045 636 2659