By Workspace

23.03.2018

PELITTÄÄKÖ VAI EI?

Olet varmasti asioinut myymälässä, jossa on helppo kulkea ja toiminnot seuraavat loogisesti toisiaan tai lounasravintolassa, jossa poukkoilit tiskiltä toiselle keräilemässä annostasi kasaan. Ehkä työpaikallasi istut kulkureittien risteysasemalla ja keskittyminen työtehtäviin on vähintäänkin haastavaa. Kyse on siitä pelittääkkö tila vaiko ei!

Toimiva tila rakennetaan siirtämällä käyttäjän tarpeet suunnittelupöydän kautta käytännön ratkaisuksi. Palvelumuotoilun keinoin varmistamme, että viihtyvyyden lisäksi suunnittelemissamme tiloissa on helppo toimia, ja että ne tukevat liiketoimintaa. Tila palvelee tavoitteita, ei pakota muuttamaan niitä. Hyvin suunnitelluissa tiloissa hukkakäynti vähenee, vuorovaikutus paranee ja jokaisella toiminnolla on oma paikkansa. Lisäksi työntekijä­ ja asiakaskokemuksen parantaminen boostaavat koko liiketoimintaa.

Palvelumuotoilu perustuu empatiaan. Suunnittelu perustuu havainnointiin ja käyttäjän asemaan asettumiseen. Erilaisin keinoin pyritään ymmärtämään sekä tilaa että toimintaa. Mallinnosten, kokeilun ja käyttäjätestausten avulla hyväksi osoittautuvia ratkaisuja kehitetään ja huonoista ideoista luovutaan nopeasti. Riittävän testauksen ja yhteisen ideoinnin jälkeen luodaan ratkaisuista malli, jolla edetään maaliin. Hyvällä suunnittelulla vältetään virheitä ja saavutetaan tavoitteet nopeasti. Toimivat ratkaisut luodaan yhdessä.

Jos haluat kuulla, kuinka muotoilemme teille uudet tilat viikossa, ole rohkeasti yhteydessä!

Tarja Paanola
Myyntijohtaja ja palvelumuotoilija
Workspace Oy

<< KAIKKI UUTISET