Arek Oy

Arek – Työrauhaa ja tarkkaan harkittua akustiikkaa Kalasataman uusiin tiloihin

Tiedot

Sijainti: Helsinki, Kalasatama
Vuosi: 2021
Henkilöstö: 37
Koko: n.800m2

Eläkevakuuttamisen tietojärjestelmiä rakentava ja kehittävä Arek löysi uudet tilansa Eläketurvakeskuksen naapurista Kalasataman Kampuksella. Entiset toimitilat Itä-Pasilassa olivat yhdistelmä perinteistä huonetoimistoa ja avokonttoria. Muutoksen myötä uudistuivat tilojen lisäksi myös työnteon tavat toimistolla. Kampuksen tiloissa työskentelee vajaa 40 areklaista ja lisäksi joukko heidän IT-yhteistyökumppaneitaan.

Design-työpajasta ideoita parempaan työrauhaan ja akustiikkaan

 

Työympäristö- ja sisustussuunnittelu aloitettiin alkuvuodesta 2020. Suunnittelua tehtiin kiinteässä yhteistyössä Arekin projektiryhmän kanssa. Lisäksi design-työpajassa koko henkilöstöllä oli mahdollisuus vaikuttaa tulevan työympäristönsä ratkaisuihin.

Tärkeäksi suunnitteluasiaksi nousi monelle työympäristöprojektille tyypillisesti työrauha työpisteillä sekä työtilojen akustiikka. Työpajassa tunnistettiin tarve myös erilaisille äänenkäytön vyöhykkeille. Keskittyvän työn alueiden lisäksi tarvittiin myös paikkoja, joissa voi keskustella kollegoiden kanssa.

Pohjaratkaisusta ja kalustesijoittelusta tehtiin 3D -yläviistokuva, joka osoittautui hyväksi työkaluksi hahmottaa tilaratkaisua tilojen käyttäjien kanssa.

 

”Design-työpaja laajensi ymmärrystämme työyhteisömme toiveista liittyen työrauhan ja kohtaamisten tasapainoon. Workspace auttoi meitä viemään toiveet osaksi suunnitelmaa ja käytäntöä, esimerkiksi työkahvila tarjoaa otollisen alustan vapaalle pulinalle.”

Harri Koponen, talousjohtaja, Arek Oy

Kontrastinen värimaailma ja rakennuksen muotojen rytmiikka

 

Kalasataman kampuksen tilat olivat uudenkarheat, ja niihin tehtiin Arekia varten tarvittavat vuokralaismuutokset. Tilat sisustettiin Arekin toiveiden mukaisesti niukalla valkoisen ja harmaan väripaletilla, johon Arekin brändin kirkas pinkin sävy toi pirteän mausteen. Kontrastista värimaailmaa pehmennettiin hiekan ja harmaan sävyillä

Arekilla oli uudehkoja kalusteita, joita hyödynnettiin Kalasataman kampuksen tiloissa mahdollisimman paljon. Uusien kalusteiden ja seinäpintojen akustiikkapaneelien muotokieleen haettiin samanlaista rytmiikkaa ja geometristä kulmikkuutta kuin Kampuksen rakennuksessa. Työtiloissa isot viherkasvit jakavat tilaa ja pehmentävät kokonaisuutta.

Työympäristön ja työtapojen jatkuva kehityskulku

 

Tilojen suunnittelun osallistava vaihe saatiin lähes kokonaan vietyä läpi tapaamisissa kasvokkain, ennen kuin korona ja kokoontumisrajoitukset siirsivät tietotyöläiset etätöihin. Digiloikka ei areklaisille IT-ammattilaisina ollut suuren suuri, mutta uuden työympäristön ja uusien työtapojen testaaminen on vielä edessä.