Huld Oy

Huld Oy – Unohtumaton ensivaikutelma

Tiedot

Vuosi: 2020
Sijainti: Keilaniemi, Espoo
Henkilöstö: 90
Workspacen tiimi: Natalia Ritari, Kenny Hytönen, Tiina Terho, Tarja Paanola

Huld on eurooppalainen teknologisen suunnittelun asiantuntijatalo ja kasvuyritys. Kun Huldin pääkonttori muutti Espoon Keilaniemeen, oli uusi tila osa suurempaa muutosta. Tila toimi muutoksen ja yhteisen kulttuurin vahvistamisen alustana, kun suunnittelutoimisto RD Velho ja ohjelmistotalo SSF (Space Systems Finland) pääsivät muuttamaan yhteisiin tiloihin noin vuoden kuluttua yritysten yhdistymisestä. Jaettu arvopohja ja kulttuurin kulmakivet helpottivat yhteisen arjen muovautumista tilanteessa, jossa samalla kertaa muuttuivat yrityksen nimi ja brändi sekä lopulta myös työmatka.

Inspiroivaa visuaalisuutta ja vapaamuotoisia kohtaamisia

 

Vaikka kulttuuri yhdistyneissä yrityksissä oli monelta osin yhtenevä, haluttiin yritysten välistä yhteistyötä vahvistaa entisestään. Uuteen toimistoon haluttiin luoda paikka, jossa ihmiset törmäävät vapaamuotoisesti, ja joka tarjoaa parhaat puitteet yhteisille ideointituokioille myös asiakkaiden kanssa. Huldin tiloissa haluttiin panostaa sisääntulokokemukseen ja jättää vahva muistijälki.  

Aulan suunnitteluun panostettiin sekä toiminnallisesti että visuaalisesti. Suunnittelun lähtökohtana oli tarjota paikka tiimien yhteisille hetkille ja toisaalta myös asiakaspalavereille. Haluttiin luoda valoisa keidas, jossa ihmiset inspiroituvat ja innostuvat. Lisäksi haluttiin, että aulassa voi rentoutua, karistaa hetkeksi työajatukset vaikkapa pingistä pelaten ja nauttia valtavista ikkunoista avautuvasta upeasta maisemasta. Vaikuttavaa merimaisemaa toistettiin tiloissa peilipinnoilla. 

”Huldilla oli rohkea ja ennakkoluuloton asenne tilankäytöstä. Kuulimme työntekijöitä ja pohdimme yhdessä millainen tilajako ja kalusteratkaisut mahdollistavat aulatilan parhaan mahdollisen hyödyntämisen.”

Natalia Ritari, suunnittelija, Workspace

 

Työskentelyä ja hyvinvointia tukeva toimisto 

 

Työskentelytiloja rytmitettiin pienten avotilojen ja rauhallisten työhuoneiden sijoittelulla. Erillisten työhuoneiden todettiin lisäävän keskeytyksetöntä työrauhaa ja siten tukevan työntekijöiden hyvinvointia. Vastapainona itsenäiselle työskentelylle löytyy kohtaamisille ja yhteisille hetkille monenlaisia mahdollisuuksia niin aulakeitaasta kuin toimistoalueeltakin. 

”Huldilaisten työskentelyä tukemaan suunniteltiin juuri heille sopivat tilaratkaisut yhdistämällä työhuoneita, avotilaa ja projektitiloja, sekä koko tilan sydän – monitoimitilana toimiva aula.” 

Natalia Ritari, suunnittelija, Workspace