Marimekko

Hurmaava Maritori keskellä teollisuusaluetta

Tiedot

Sisustussuunnittelu
Vuosi: 2019
Sijainti: Helsinki, Herttoniemi
Valokuvaaja: Food Camp Finland / Julius Konttinen

Maritori on Marimekko-talossa Helsingin Herttoniemessä sijaitseva viihtyisä lounasravintola. Paikan ravintoloitsija vaihtui vuonna 2019 ja Marimekko-talon remontin yhteydessä oli mahdollisuus miettiä uudelleen ravintolan toiminallisuus. Palvelukonsepti muokkaantui aikaisemmasta ja nyt ravintolassa on erillinen salaattipöytä ja lämpimän annoksen saa suoraan keittiöstä kokin tarjoilemana. Keittiömestarit valmistavat lounaan kauden raaka-aineita kunnioittaen ja vatsan täytteen lisäksi, annoksista saa joka kerta myös silmänruokaa. Maritorin toimintaa pyörittää Olo Groupiin kuuluva Food Camp Finland.

 

Tila tarjoaa canvaksen laadukkaalle ruualle ja suomalaiselle designille

Ravintolan ilmeessä korostettiin vaaleita pintoja, jotta pääasiat, eli ­­laadukas ruoka ja Marimekon tuotteet saavat ansaitsemansa tilan. Marimekon värit ja muodot tuovat ravintolaan oman mausteensa ja Maritorin ”white canvas” toimii näille vähäeleisenä ja hyvin skandinaavisena taustana. Suurimmat tilailmeeseen vaikuttavat tekijät olivat lattiapinnan uusiminen vastaavaksi kuin monessa myymälässä ja yleisvalaistuksen päivittäminen linjakkailla profiilivalaisimilla. Lisäksi kaikki seinäpinnat maalattiin ja muutamalle seinälle valittiin ABL-laattojen valikoimasta talon henkeen sopiva pitkänomainen kolmiulotteinen laatta.

 

Aikaa kestäviä klassikoita ja kestävää kehitystä

Maritorissa oli aiemmin hankittuja laadukkaita Artekin tuotteita, jotka remontin yhteydessä maalattiin uudelleen. Lisäksi olemassa oleva kiinteä sohva verhoiltiin uudelleen laadukkaalla nahalla Verhoomo Palttinan toimesta.  Tilaan tuli myös uudentyyppisiä istuskeluryhmiä ja näihin hankittiin vastaavasti laadukkaita klassikkokalusteita: Poiatin Lavitta-tuoleja ja Yrjö Kukkapuron Moderno-tuoleja.

 

Laaja asiakaskunta palveltavana

Ravintolan tilaratkaisuissa huomioitiin Maritorin monipuolinen asiakaskunta. Ravintolan palveluita käyttää niin Marimekon henkilökunta kuin lähialueen muut työntekijät, Marimekossa vierailevat asiakkaat ja turistiryhmät. Ravintola on avoin kaikille ja lounaan lisäksi Maritorilla voi kahvitella rennosti, vaikka ostosten lomassa.