NVIDIA

Futuristiset tilat markkinoita mullistavan teknologiayhtiön tukena

Projektin tavoitteena oli suunnitella NVIDIAlle toimitilat, jotka kannustavat spontaaneihin kohtaamisiin sekä tiedon ja osaamisen aktiiviseen jakamiseen.

NVIDIAssa haluttiin ottaa työntekijät aktiivisesti mukaan ideoimaan. Erilaisissa työpajoissa ja muun muassa Yammerin välityksellä saatiin yhteinen näkemys siitä, mitä muutoksella halutaan saavuttaa ja miten se tehdään.

Ennen kaikkea haluttiin luoda tilat, jotka ilmentäisivät ainutlaatuista yrityskulttuuria. Yksi esimerkki oli tilaisuus, jossa konsulttimme valmisti ruokaa yhdessä nvidialaisten kanssa, kun suunniteltiin tulevan keittiön ratkaisuja. Kävimme myös ideoimassa ja suunnittelemassa vielä tyhjissä tiloissa mitä missäkin halutaan tehdä ja miltä valmis tila tulisi näyttämään.

Suunnittelimme uuteen työympäristöön useita erilaisia saarimaisia vyöhykkeitä, jotka ovat luontevia paikkoja yhteistyöhön ja tiedon jakamiseen. NVIDIAn yrityskulttuuria ilmentävät erityisesti pelihuone, ”Kallion yksiö”, pro-tason keittiö ja oma saunaosasto. Hankkeessa panostettiin myös kierrätykseen: kaikki vanhat toimistokalusteet hyödynnettiin ja työntekijöiden varastoista löytyneitä ylimääräisiä tuoleja kunnostettiin uusiokäyttöä varten.

Uudessa työympäristössä on useita erilaisia lounge-tiloja, jotka ovat luontevia paikkoja yhteistyöhön ja tiedon jakamiseen. Toimistotiloihin tehtiin vetäytymistiloja, joita henkilökunta voi hyödyntää puhelinpalavereihin tai muuhun hiljaiseen työskentelyyn. Käytävien varrelta löytyy muutama lukunurkkaus, joissa on hyödynnetty yrityksen vanhoja kalusteita.

Tiloihin tehtiin myös useita erilaisia neuvottelu- ja kokoustiloja, joiden suunnittelun lähtökohtana olivat muunneltavuus ja monikäyttöisyys. NVIDIAn vahva yritysilme tuotiin demotiloihin, joissa ovat esillä koko ajan uudistuvat ja kehittyvät tuotteet.