Opetus- ja kulttuuriministeriö

Vahvat värit ja hauskat tapettipinnat osana monitilatoimistoa

Tiedot

Vuosi: 2012
Sijainti: Helsinki, Kruununhaka
Pinta-al: 350 m²
Henkilöstö: 16

Opetus- ja kulttuuriministeriön kirjastotilat olivat vajaakäytössä ja ne haluttiin muuttaa monitilatoimistoksi ministeriön nuorisoyksikköä varten.

Uusiin toimistotiloihin suunniteltiin nimeämättömät työpisteet. Työpisteiden sijoittamisen lähtökohtana oli ikkunoiden sijainti ja riittävän päivänvalon turvaaminen kaikille työpisteille. Tilaan suunniteltiin myös muutama hiljaisempaan työskentelyyn soveltuva työpiste.

Tulevien käyttäjien toiveiden mukaisesti tilassa on käytetty vahvoja värejä ja hauskoja tapettipintoja. Myös aulatilaan tuotiin värikkäitä elementtejä, joita suunnittelimme yhdessä asiakkaan kanssa. Tilan näyttävin elementti on violetin sävyinen sohva, jonka visuaalinen ilme jatkuu myös taustaseinälle.

Nuorisoyksikölle pidettiin ennen muuttoa työpaja, jossa sovittiin yhteiset tavat toimia uusissa tiloissa. Yksikkö on kokenut muutoksen positiivisesti: ”<em>Työskentely avoimen tilan työpisteissä on luonnollista ja yllättäen jopa rauhallisempaa kuin aikaisemmin perinteisen toimistokäytävän varrella. Spontaanit pikapalaverit vetäytymistiloissa rytmittävät päivää, tiedonvaihto on nopeampaa ja avoimempaa – eikä yhdessä nauraminen ole ainakaan vähentynyt!</em>”

Hanke toteutettiin yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen kanssa.