Otavamedia

Yhdessä luotuja onnistumisia

Tiedot

Sijainti: Helsinki, Pasila
Vuosi: 2020
Henkilöstö: 300
Koko: 5100 m²

Otavamedia muutti helmikuussa 2020 uusiin tiloihin Pasilan Triplaan. Uudet toimitilat ovat noin 5100 m² ja sijoittuvat Tripla Workeryn kolmeen ylimpään kerrokseen. Workspace toteutti hankkeessa palvelumuotoilullisen työympäristökehittämisen, toimintatapojen kehittämistä ja sisustussuunnittelun.

Palvelumuotoilun keinoin työympäristökonseptin ytimeen

 

Vanhat tilat sijaitsivat vain kivenheiton päässä uusista, mutta ne eivät mahdollistaneet uudenlaista ketterää ja toimintojen rajat ylittävää työskentelyä. Oli aika vastata toimialan murrokseen uudella otteella.

Johdon tahtotila aivan alkumetreiltä lähtien oli siirtyä monipaikkaiseen työnteon moodiin ja tehdä toiminnallista uudistamista yhdessä henkilöstön kanssa. Valitsimme palvelumuotoilullisen lähestymisen, jossa puolentoista vuoden aikana haettiin joustavien kokeilujen ja pilottien kautta uuteen ympäristöön sopivia ja erilaisia työskentelytapoja tukevia ratkaisuja. Toiminnalliset ratkaisut luotiin eri työntekijäpersoonille luotujen työpäiväpolkujen avulla. Ratkaisuja testattiin arjessa ja toimintatapoja muokattiin palautteen mukaan. Saatuja kokemuksia siirrettiin suunnittelupöydän kautta uusiin tiloihin. Prosessia tuettiin otavamedialaisista kootulla muutto-oppaiden ryhmällä.

Omaleimaisuutta ja eri toimintojen identiteettiä tukevaa ilmettä

 

Uudessa toimistossa haluttiin mahdollistaa parempaa vuorovaikutusta ja eri toimintojen välistä yhteistyötä. Kun tilan kanssa yhdenaikaisesti uudistettiin digitaalisia työtapoja- ja kanavia, haluttiin varmistaa myös, että tilat ovat visuaalisesti kutsuvat, monimuotoiset ja omaleimaiset. Suunnittelua ohjaavia perusarvoja olivat elinkaariajattelu ja hyvinvointi. Uudet tilat ovat muuntojoustavat, kerrokselliset ja aikaa kestävät. Tämä näkyy mm. muunneltavissa tila- ja kalusteratkaisuissa, kierrätetyissä kalusteissa ja materiaalivalinnoissa.

Jokaiseen kerrokseen valittiin oma, mediaperheiden henkeen sopiva kerrosväri, jota harmonisemmat harmaan sävyt pehmentävät. Työympäristökokonaisuus rakentui hyvin monipuoliseksi. Erilaiset työskentelyalueet, kohtaamistilat, työskentelysalongit ja työkahvilat sekä erilaiset neuvottelutilat antavat runsaasti valinnanvaraa työskentelypaikan valitsemiseen. Mielenkiintoinen wow-aulaksi kutsuttu aulatila kaarevine sohvineen ja viherkasveineen on keidas, joka on myös vieraiden käytettävissä.