Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Uusilla tiloilla innovointia ja positiivista asiakaskokemusta

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on vuonna 2010 perustettu yliopistokampusten kehittäjäorganisaatio. Sen omat tilat eivät kuitenkaan vastanneet toiminnan tarpeita. Tilauudistuksen haluttiin tuovan mukanaan myös uusia toimintatapoja. Tavoitteena oli tukea innovointia, oppimista ja positiivista asiakaskokemusta. Kyseessä oli myös uusien toimintamallien ja työympäristöratkaisujen pilotointi, ja tilojen valmistuttua oli innostavaa huomata, kuinka rohkea panostaminen tuottaa tulosta.

Suunnittelun lähtökohtana oli kehittää erilaisia työpisteitä monipuolisesti työskentelevälle Yliopistokiinteistöjen henkilökunnalle. Pääosin toimistolla työskenteleviä varten tehtiin rauhallinen ja keskittymistä tukeva työtila ja paljon liikkuville tehtiin ergonomisia ja tehokkaita drop in ‑työpisteitä.

Muunneltava kahvilatila on toimiston sydän ja muodostaa yhdessä aulan kanssa luentotilan jopa 40 henkilölle. Tilaa elävöittävät Lapin yliopiston opiskelijoiden suunnittelemat graafiset kuvapinnat. Uusi loungetila toimii henkilökunnan olohuoneena, jossa henkilökunta voi pitää rennompia palavereja tai tapaamisia. Tila tarjoaa mahdollisuuden myös työskentelylle.