Muutos huonetoimistosta nykyaikaiseksi monitilaksi 


Arvokiinteistö

Helsingin ydinkeskustassa jugend-rakennuksessa sijainnut huonetoimisto muutettiin monitilatoimistoksi. Tilojen toiminnallisuutta ja ilmettä parannettiin yhdistämällä ja laajentamalla olemassa olevia tiloja. Molemmat suunniteltiin osallistavassa prosessissa yhdessä henkilöstön kanssa.

Sisustuksen lähtökohdaksi otettiin vuonna 1909 rakennetun talon rakentamisajankohta ja historia: esimerkiksi seinäpintojen akustoinnissa käytettyihin turvepaneleihin tulostettiin 1900-luvun alun valokuvia. Väliseinien vähentämisen ja tilojen avaamisen jälkeen rakennuksen upeat ikkunat tulevat paremmin oikeuksiinsa ja päivänvalo lankeaa paremmin ennen hämäriin tiloihin. Pehmeät ja harmoniset värit ja kalusteiden muotokieli puolestaan luovat rauhallisen tunnelman.

Kahvilasta tehtiin monikäyttöinen, jossa voi sekä työskennellä että pitää taukoja. Sisustuksessa on käytetty rakennuksen rakentamisaikakauteen viittaavia sävyjä ja materiaaleja. Akustointilevyissä on kuva-aiheita, jotka kertovat rakennuksen historiasta.

Muutoksen myötä tilankäyttö tehostui paljon. Virasto, joka aiemmin sijaitsi kolmessa eri osoitteessa, sai koottua kaikki toimintonsa jälleen yhteen osoitteeseen. Vuokrakulut pienenivät useilla sadoilla tuhansilla euroilla vuodessa.

KAIKKI HANKKEET

Other Space projects