VIEW GALLERY

Valtaosan ajasta työskentelemme asiakkaiden tiloissa, mutta uusi toimistomme mahdollistaa myös mallin, jossa esimerkiksi workshop-mallista työtä voidaan tehdä asiakkaan kanssa Fourkindin toimistolla. Vaihtelun lisäksi näin asiakkaan edustajat saavat myös työrauhan muilta sisäisiltä asioilta ja voivat keskittyä täysillä käsiteltävään teemaan.

Mikko Pajulahti

Business Design Partner

Timanttista asiantuntijuutta rennon varmasti

Fourkind

”Workspace auttoi meitä luomaan toimiston, joka ei ole ainoastaan paikka tehdä töitä, vaan osa identiteettiämme. Tiedämme, keneen otamme yhteyttä, kun alamme suunnittelemaan seuraavaa, suurempaa tilaa.” Näin kommentoi Fourkindin Mikko Pajulahti alkuvuonna 2018 heidän muutettuaan uusiin tiloihinsa Merikortteliin. Tuskin olisi hänkään osannut kuvitella, kuinka nopeasti kaikki ehti muuttua vain yhden vuoden aikana: vastaperustetun teknologia- ja strategiakonsultointiyrityksen henkilöstömäärä kasvoi jyrkästi, ja toimistoja oli Suomen lisäksi avattu kahteen muuhun maahan. Vain vuodessa heidän tuliterä Helsingin toimistonsa kävi ahtaaksi, joten oli aika etsiä uudet tilat.

Keskeisimmiksi teemoiksi muodostuivat toimiston koon lisäksi keskeinen sijainti, tilojen joustavuus erilaisiin työskentelymuotoihin ja akustiikan toimivuus. Suurin haaste oli kuitenkin taustalla painostava kiire: uudet tilat haluttiin saada käyttöön niin pian kuin suinkin mahdollista. Siispä rivakan toiminnan ansiosta ei mennyt aikaakaan, kun sopivalta vaikuttaneet tilat löytyivät. Marraskuussa 2018 projekti oli jo ehtinyt edetä valmiiseen pohjaratkaisuun asti, kunnes idea kaikkien yllätykseksi kaatuikin, ja oli pakko palata takaisin lähtöpisteeseen.

Sen jälkeen asiat alkoivatkin loksahdella paikoilleen kuin itsestään. Uudet tilat löydettiin Keskuskadulta kauniin art deco-henkisen arkkitehtuurin WTC-talosta. Sopimus lyötiin lukkoon ja tilat menivät vauhdilla remonttiin. Lopputuloksena saatiin vetovoimainen, ajan hermolla oleva toimisto, joka viestii niin asiakkaille kuin sisäisestikin Fourkindin asiantuntevaa, mutta nuorekasta imagoa. Tiloissa on leikitty rohkeasti yllättävillä väreillä, eikä toimistolla ole ainoatakaan puhtaanvalkoista seinää. Tukitiloja, kuten puhelintiloja, saatiin sijoitettua runsaasti, ja alkuperäisestäkin toimistosta tuttu muunneltava kohtaamistila toteutettiin uudestaan: kevyen ja väljän kalustuksen ansiosta tilassa voidaan vuokratuoleja hyödyntämällä pitää suurempiakin tapahtumia. Muuton jälkeen siellä onkin jo onnistuneesti pidetty esimerkiksi yli 70:n hengen seminaari.

Kalustevalintoja saneli tiukka aikataulu. Sen myötä valikoitiin tarkkaan, mihin elementteihin haluttiin panostaa. Kauniin arkkitehtuurin luomasta ilmeestä ja yleistunnelmasta ei haluttu kuitenkaan tinkiä, joten toimivan yhteistyön Vitran ja Input Interiorin kanssa tuloksena tiloihin saatiin tuotua säästeliäästi laadukkaita materiaaleja, kuten aitoa nahkasohvaa. Vanhoihin rakenteisiin luotiin niitä kunnioittavasti luovia ratkaisuja; esimerkiksi vanhoihin ovisyvennyksiin sijoitettiin hauskasti kirjahyllyjä. Kokonaisuus nivoutui yhteen upeasti, luoden toimistolle ainutlaatuisen tunnelman, jossa on samanaikaisesti sekä rentoutta että tyylikkyyttä.

Keväällä 2019 tilat olivat viimeistä silausta myöten valmiit ja muuttokunnossa.

Käy katsomassa täältä, miltä Fourkindin edellinen toimisto näytti.

KAIKKI HANKKEET

Other Space projects