Erillisistä yhtiöistä yhdessä tekemiseen

Säästöpankkiliitto, Sp-Rahastoyhtiö, Sp-Henkivakuutus, Säästöpankkien Keskuspankki ja Sp-Koti muodostivat yhdessä Säästöpankkikeskuksen 1.5.2016. Uutta yhteenliittymää haluttiin konkretisoida muuttamalla saman katon alle neljästä eri toimipisteestä. Uudet peruskorjatut tilat Teollisuuskatu 33:ssa tekevät mahdolliseksi entistä paremman yhteistyön yhtiöiden välillä.

Yhteisiin tiloihin muuton tärkeimmäksi tavoitteeksi johto asetti yksiköiden ja organisaatiorajojen ylittävän yhteistyön lisäämisen ja sen avulla ehyemmän ja laajemman palvelun tarjoamisen Säästöpankkikeskuksen asiakkaille.

Uusista tiloista haluttiin tyylikkäät, mutta vailla rahoitusalan perinteistä prameutta ja loistoa. Tilojen suunnittelun lisäksi olimme mukana kehittämässä koko toimistotalon palveluita ja asiakaskokemusta. Eri organisaatiot sijoittuivat uuteen tilaan asiakaslähtöisesti unohtaen pitkälti perinteiset organisaatio- ja yksikkörajat. Niitä varten tehtiin myös yhteinen projekti- ja kokouskeskus, josta käsin voidaan johtaa mielekkäästi erilaisia kehityshankkeita.

Työpistealueille on sijoitettu vetäytymistiloja ja puhelinkoppeja tarvittava määrä sekä neuvottelutiloja, joiden käyttötarkoitus voi olla niin projektityö kuin perinteinen neuvottelutilanne. Tilojen äänimaailmaa on parannettu akustisilla elementeillä työtiloissa ja neuvottelutiloissa. Persoonallisen ja rennon tunnelman tuovat kauniit tapetit, joita on käytetty lisäämään elämyksellisyyttä ja työhyvinvointia.

Neuvottelutiloja voi käyttää niin perinteisinä neuvotteluhuoneina kuin projektitiloinakin. Osa neuvottelutiloista on kalustettu rennosti nojatuolein, osa muodollisempiin kokoontumisiin perinteisellä kalustuksella. Kaikissa tiloissa on tarjolla runsaasti piirtopintaa.

Työkahviot sijaitsevat kerrosten keskiössä jakaen rakennuksen siivet molemmin puolin erilaisiin tiloihin. Niiden sijainti on mahdollistanut vuorovaikutuksen lisääntymisen ja satunnaiset kohtaamiset edistävät tiedonvälitystä. Kahvioissa on rento tunnelma: jokunen tekee töitä läppärillä ja toiset saattavat keskustella kahvikuppien äärellä, kaikki sulassa sovussa avarassa ja valoa tulvivassa tilassa.

Other Similar Projects

Encore Ympäristöpalvelut

Paperinkeräyksessä sydän sykkii vihreänä: näin luotiin kaupunkipuisto keskelle toimistoa

Tutustu Projektiin