Tarkkaan räätälöity tila ottaa huomioon jokaisen yksilölliset tarpeet

SAK muutti uusiin tiloihin Hakaniemeen keväällä 2018. Toiveena olivat tilat, jotka auttaisivat tukemaan heidän työskentelynsä kriittisimpiä osa-alueita, kuten neuvotteluja ja yhteistyötä, sekä ilmentävät uudistettua brändiä. Samanaikaisesti haluttiin huolehtia myös työympäristön viihtyisyydestä ja turvallisuudesta.

Tilat jaettiin toiminnallisesti kahteen vyöhykkeeseen. Ensimmäisestä kerroksesta löytyvät elämää sykkivät kokous- ja mediatilat. SAK:n intensiivinen graafinen ilme toimi pohjana toteutetussa väri- ja kuosimaailmassa, jota pehmennettiin sisustuksellisemmaksi. Se sitoo tiloista eheän kokonaisuuden, sillä samoja elementtejä toistuu niin lasiseinäteippauksissa kuin vastaanottotiskissäkin. Kalustevalinnoissa merkittävä kriteeri oli kotimaisuus. Suomalaisen työn puolestapuhujina SAK halusi, että tilojen kalusteista enemmistö olisi suomalaisilta pienvalmistajilta ja puusepiltä. Laadukkaiden tuotteiden lisäksi niiden avulla saatiin tiloihin kodikas yleistunnelma.

Toinen kerros on rauhoitettu sisäiseen työskentelyyn ja sieltä löytyy muun muassa viihtyisä talvipuutarhakahvila. Inspiraationa työkahvilalle toimi SAK:n tilojen kaunis lasikattoinen sisäpiha, jonka visuaalista ilmettä jatkettiin kahvilaan. Valoa tulviva, lasipintainen ja vihertävä konsepti muistuttaa kokonaisuudeltaan vähän Töölön Talvipuutarhaa, jonka mukaan se myös nimettiin. Kahvilasta tuli heti toimiston sydän, jossa sekä kohdataan että rentoudutaan. Sinne tuotiin myös esitystekniikkaa henkilöstöpalavereja varten ja työskentelyn mahdollistava työkahvilakalustus. Kodinomaisuus muodostuu keittiön ja pehmeiden kalusteiden yhdistelmästä.

Tilojen muunneltavuus on otettu laajalti huomioon suunnittelussa. Kokouskeskuksen aulatilat, kokouskeskus ja kahvila muuntautuvat tarpeen mukaan erilaisiin käyttötarkoituksiin. Huonetilat avautuvat ja sulkeutuvat osittain tai kokonaan siirtoseinien ja verhojen avulla. Myös tilojen valaistus ja kalustus on suunniteltu muunneltavaksi: toiminnallisuus ja tunnelma muuntuvat osien summana. Tiloissa pidetään usein monia samanaikaisia kokouksia – välillä jopa mediaa kiinnostavia hallituksen tapaamisia. Tarvittaessa median edustajille voidaan tarjota työtilat kokouskeskuksesta. Positiivisen vierailijakokemuksen ytimessä on kokous- ja mediatilaisuuksien toimivuus ja erityisesti AV- ja infotekniikan saumaton toiminta eri kokous-, yhteistyö- ja infotilanteissa. Iso monitoimitila muuntautuu myös luento- tai juhlatilaksi.

Vaikka SAK ei halunnut täysin muuttaa työskentelytapojaan työhuonekulttuurista monitilatoimistoksi, uudistuneiden tilojen avulla he voivat saada itselleen tärkeimmät puolet molemmista: henkilöstöllä on edelleen omat työpisteet, mutta nyt myös monipuolisesti kohtaamispaikkoja. Lisäksi tilat vastaavat nyt paremmin heidän jokapäiväisiä työtarpeitaan, kun kokoustilojen määrää lisättiin runsaasti ja niiden toimivuudesta on huolehdittu tarkkaan – aina catering-tarjoiluihin asti.

Other Similar Projects

Encore Ympäristöpalvelut

Paperinkeräyksessä sydän sykkii vihreänä: näin luotiin kaupunkipuisto keskelle toimistoa

Tutustu Projektiin