Värejä, leikkisyyttä ja puutarhakeinu kokoushuoneessa: näin rakennettiin uusi työyhteisö

Euroopan johtava kuluttajamediaan ja oppimiseen keskittyvä viestintäyhtymä Sanoma päätti yhdistää eri yhtiöidensä tietotekniikkayksiköt Suomessa. Tavoitteena oli vähentää siiloutumista, edistää liiketoimintalähtöisyyttä, olla ketterämpi ja luoda yhtenäinen organisaatiokulttuuri uudelle toimintayksikölle. Uusi 200 hengen kokoinen yksikkö sijoitettiin Vantaalle Sanomalaan kahteen kerrokseen.

Sanomala oli valmistunut 70-luvulla, ja tilat olivat jo nähneet parhaat päivänsä. Tehtäväksemme annettiin suunnitella uudet tilat, jotka olisivat inspiroivat, värikkäät ja viihtyisät. Sisustuksessa inspiraation lähteenä toimikin Sanoman uudistunut ilme, jossa erivärisiä neliöitä yhdistellään leikkisin keinoin. Toiminnallisiksi tavoitteiksi nousivat paitsi se, että tilat kannustaisivat yhteistyöhön ja ideoiden jakamiseen, niin myös se, että tarpeen vaatiessa olisi paikkoja myös keskittymistä vaativaan työntekoon.

Työkahvila sijoitettiin sisäänkäynnin yhteyteen niin, ettei se häiritse muita alueita. Siellä voi pitää taukoja, mutta myös työskennellä ja oleskella. Työpisteet uusissa tiloissa sijoitettiin ikkunoiden ääreen, jotta niille saatiin mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Niistä tehtiin värikkäät ja leikkisät. Ajatustenvaihtoa varten tiloihin tuotiin isoja kirjotuspintoja. Hyväntuulisiin kokoushuoneisiin luotiin luontoon ja ulkoilmaan viittaavia tunnelmia: niissä näkyvät muun muassa meri ja suomalainen koivumetsä, ja voit valita istumapaikkasi vaikkapa mattolaiturilta tai puutarhakeinusta.

Henkilöstö on tyytyväinen uudistukseen. Tilat eivät enää ole enää harmaat ja tylsät, ja jokaisen on mahdollista löytää itselleen sopiva paikka päivän tehtäville. Niissä on nyt myös aktiivisuutta ja osallistumista enemmän. Uusien, innolla vastaanotettujen tilojen myötä yhteinen organisaatiokulttuuri on saanut alkunsa.

Other Similar Projects

Encore Ympäristöpalvelut

Paperinkeräyksessä sydän sykkii vihreänä: näin luotiin kaupunkipuisto keskelle toimistoa

Tutustu Projektiin