Rentojen tilojen avulla synergiaa ja yhteistyötä tiimien välille

Heti kun Svealle astui ensimmäisen kerran sisään, saattoi huomata, että rennonletkeästä ja hauskasta markkinoinnistaan tunnettu firma oli sitä vahvasti myös sisäiseltä kulttuuriltaan. Siiloutuneissa toimitiloissa vaikutti kuitenkin aluksi siltä, ettei eri yksiköiden välillä ole juurikaan synergiaa tai yhteisiä rajapintoja. Kun asiaa tutkittiin hieman syvällisemmin, huomattiin, ettei asia ole näin yksinkertainen. Yksiköillä voisi olla paljonkin yhteistä uusien palvelutuotteiden ja entistä paremman asiakaspalvelun kehittämiseksi.

Tavoitteeksi asetettiinkin tilat, joissa yhteistyö lisääntyy, osaaminen jakaantuu tehokkaammin ja työhyvinvointi paranee, mutta jotka myös kuvastaisivat Svean ainutlaatuista organisaatiokulttuuria. Ratkaisevana tekijänä oli tilojen muuttaminen sokkeloisista ja monikerroksisista yhden kerroksen kattavaksi, horisontaaliseksi tilaksi. Yhteistyöhön kannustamisen keskeisenä ajatuksena oli, että luodaan kohtaamisia hyvien juomien avulla. Smoothie bar oli jo muodostunut osaksi Svean työkulttuuria, mutta siitä tehtiin nyt isompi ja keskeisempi. Lisäksi taukotilaan hankittiin tuliterä espressokone, joka kannustaa porukan jutustelemaan kahvin äärellä. Kauniiden maisemien äärelle kulmatilaan perustettiin vain sisäiseen käyttöön tarkoitettu Sikariklubi, jossa voi tavata muita. Tiloihin tuotiin samanlaista särmää kuin mitä itse brändilläkin on.

Suunnittelu tehtiin hyvin virtaviivaisesti, ja dynaaminen tiimimme teki valmista ennätysajassa. Päivittäisten kohtaamisten määrää pystyttiin lisäämään merkittävästi, kun kaikki Svean työntekijät tuotiin lähelle toisiaan.

 

Other Similar Projects