The Pantry

Workspace toteutti Antilooppi kiinteistöille ravintolatilan, The Pantry, suunnittelun Itämerenkatu 3 kivijalkaan.

 

Käyttäjien tunnelmia

The Pantry ravintolan ravitoloitsijalla, Share Companyn Peter Walchilla, oli selkeä näkemys haluamastaan tilakokemuksesta; ”Halusimme tunnelmallisen ja selkeän tilan, joka toimii sekä lounasasiakkaille päivisin että juhla- ja iltatilaisuuksiin. Ruoholahden alueelle sopii mielestämme raffien, vähän teollisten pintojen ja niitä pehmentävien elementtien yhdistelmä.  Niistä koostuu meidän ravintolan oma persoonallinen ilme. Hioimme The Pantryn uutta palvelukonseptia useamman kuukauden ennen ravintolan avaamista. Konseptissa korostuu laadukas, lautasannoksena tarjoiltu lounas kokkien valmistamana avokeittiössä. Lisäksi kahvilassa nautittavana ja kotiin ostettavissa on joka päivä tuoreita lähileipomon herkkuja ja raikas salaattibaari. Korona toi mukaan uusia elementtejä, kuten itsepalvelukassat, jotka ehdimme onneksi ottaa huomioon suunnittelussa. Asiakaspalaute on ollut todella positiivista niin ruoan, konseptin kuin tilankin osalta.”

 

Kiinteistön näkemys  hankkeesta

Antiloopille persoonallinen ravintolatila oli osa uutta kiinteistöjen kehittämistapaa. ”Asiakkaamme haluavat selkeästi erottuvia ja tunnistettavia tiloja, ja olemme alkaneet vastaamaan tarpeeseen rohkeammin. Share Companyn The Pantry ravintolalle tehty ravintolatila oli juuri sopivan kokoinen koepala  ja suunnitelmat sopivat hyvin alueen ilmeeseen. Selvisimme nopeatahtisesta hankkeesta mukavasti. ” kertoo kiinteistökehityspäällikkö Tero Nissinen Antiloopilta.

 

Look and Feel

Natalia Ritari Workspacelta vastasi ravintolan ilmeestä yhdessä asiakkaan kanssa. ”Share Companyn tarpeisiin oli helppo vastata selkeässä tilassa. Ensin oli ratkaistava käyttäjän toiminnalliset vaatimukset, jotta ravintolatoiminta on sujuvaa ja ongelmatonta. Tilan ilmeen ideointi sai alkunsa asiakkaan toiveiden yhdistämisestä inspiraation lähteeseen – ruokaan. Löysin mahtavia ruokakuvia, joista poimin materiaaleja, värisävyjä ja fiiliksiä tilan suunnittelun pohjaksi. Muun muassa maanläheiset sävyt ja lämpö tulivat herkullisista vasta leivotun leivän kuvista, poimin sävyjä paistetun leivän pinnasta” Natalia kertoo hymyillen.

”Ravistelimme toimistotalon arkkitehtuurin ilmettä paljailla, ruiskumaalatuilla, mustilla katoilla ja  selkeä linjaisella ravintola sisustuksella. Toimme tilaan lämpöä tunnelmallisella valaistuksella ja maanläheisillä sävymaailmalla, tai no, oikeastaan leivän läheisillä sävyillä.” Natalia kertoo.

 

Onnistuneen asiakaskokemuksen taustalla on kokonaisvaltainen palvelumuotoilu

Laura Krusius Workspacelta vastasi ravintolan toiminnallisesta sunnittelusta yhteistyössä asiakkaan kanssa. Kohteen toteutuksessa sekä tilaajan ja käyttäjän kanssa puntaroitiin tarkasti ratkaisujen elinkaarta ja investoinnin täsmällisyyttä. Tuotanto pyrittiin optimoimaan sekä ravintolatilassa että kokonaisuuden suunnittelussa ja rakentamisessa. Ravintolan konsepti hiottiin yhdessä ravintoloitsijan kanssa varmistaen haluttu asiakaskokemus; kuinka asiakkaat liikkuvat ja toimivat tilassa, kuinka heidän toimintaansa ohjataan tilaratkaisuiden kautta, millainen ravintolaelämys heille tarjotaan.

Huolellinen konseptointityö ulotettiin myös koko ravintolan tuotantoketjun optimointiin ja keittiölaitesuunnitelmiin, mikä johti esimerkiksi valmistus- ja tarjoilukeittiöiden onnistuneisiin laitehankintoihin. Kohteen urakoineen kiinteistönomistajan kanssa sovittiin hankkeelle tiukka budjetti, jota seurattiin vaihe vaiheelta punniten valinnat, että sovittu budjetti pidettiin loppuun asti.

Kohteen urakoi Pylon.

Tiedot

Asiakas
Share Company
Vuosi
2020
Sijainti
Helsinki, Itämerenkatu
Ravintola
The Pantry
Pinta-ala
430 m²
Asiakaspaikkamäärä
202

Other Similar Projects

Are Oy

Yli 100-vuotiaan talotekniikkayhtiön toimistotilan ja toimintatapojen modernisointi

Tutustu Projektiin
Arek Oy

Arek – Työrauhaa ja tarkkaan harkittua akustiikkaa Kalasataman uusiin tiloihin

Tutustu Projektiin