Tummien sävyjen harmoniaa

Bilot muutti kesällä 2019 uusiin tiloihin Helsingin Ruoholahteen. Lähtökohta tilojen suunnittelulle oli hyvä, sillä tilat oli remontoitu vain muutama vuosi sitten kokonaisvaltaisesti coworking- käyttöön. Toteutimme asiakkaalle osallistavan työympäristö- ja sisustussuunnittelun, jonka osana henkilöstöä otettiin mukaan  suunnitteluun pop up-tilaisuuksissa sekä tilaryhmän tapaamisissa.

 

Tavoitteena yhteistyön lisääminen 

Tärkeänä toiminnallisena draiverina projektissa oli luoda uusiin tiloihin mahdollisimman paljon joustavia työskentelymahdollisuuksia ja tukea kohtaamisia yli tiimirajojen.  Uusilla tiloilla haluttiin lähteä tukemaan avoimempaa kulttuuria, jossa organisoituminen olisi enemmän teemapohjaista ja liikkuminen porukasta toiseen tarpeen mukaan helpompaa. Heti alussa kuitenkin tiedostettiin, että osalle toiminnoista tarvitaan tiiviit kotipesät työn tehokkuuden varmistamiseksi. Tilaan luotiin kotipesien ja vuorovaikutteisten tilojen vuoropuhelu, jossa projektityötilat ja hiljaiset tilat tukevat sekä vuorovaikutusta että keskittynyttä yksin työskentelyä.

Työkahvilasta tuli koko toimiston sydän. Tämä nähtiin projektin alusta astit tärkeänä elementtinä, johon haluttiin panostaa. Tila toimii nyt monipuolisesti yrityksen kokoontumis -ja kohtaamispaikkana suurissakin yhteisissä tilaisuuksissa. Kahvila on vähintään kerran päivässä paikka jonne kaikki tulevat yhteen epämuodollisten teemojen merkeissä. 

 

Punaisilla palloilla ryhditettyä harmoniaa 

Toiminnan uudistamisen lisäksi yritys halusi tarjota kasvavalle työntekijäjoukolleen entistä viihtyisämmät työskentelytilat. Työn ollessa hektistä, haluttiin tiloihin luoda tunnelma, joka rauhoittaa ja tukee työn lomassa palautumista. Väri- ja materiaalivalinnat ovat aikaa kestäviä ja harmonisia.

Rauhallisen tunnelman rinnalle haluttiin tuoda myös jotakin tunnistettavaa ja sellaista, joka kytkee ihmiset Bilotin brändiin.  Bilotin logosta tuttu punainen pallo haluttiin osaksi sisustusta ja toimintaa. Tunniste tuotiin esiin luontevasti eri tilanteissa mm. punaisissa Inga Sampen valaisimissa ja nostamalla väri ja muoto vahvasti esiin esimerkiksi energisoivan pikkuneukkarin seinillä.

 

Kustannustehokas ja nopea projektin läpivienti

Onnistuimme hyvin tiiviissä projektin läpiviennissä, jossa myös kustannukset pysyivät kurissa, sillä hyödynsimme tehokkaasti olemassa olevaa. Jatkokäyttöön pääsivät jo valmiiksi tilassa olleet design -kalusteet ja osin Bilotin vanhoissa tiloissa käytössä olleet uudehkot kalusteet. Näistä rakennettu yhtenäinen kokonaisuus toimi loistavasti Bilotin tarpeeseen. Tiloihin tehtiin harkitusti seinä- ja keittiömuutoksia, joilla tilaratkaisu saatiin palvelemaan paremmin IT-yrityksen tarpeita. 

Työ tehtiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa, mikä teki työskentelystä tiukassa aikapaineessa innostavaa ja hedelmällistä.

Tiedot

Asiakas
Bilot
Vuosi
2019
Sijainti
Helsinki, Ruoholahti
Pinta-ala
1800 m²
Henkilöstö
140

Other Similar Projects