VIEW GALLERY

Muutto monitilaan herätti paljon kysymyksiä ja epäilyjäkin, mutta kaikki on lopulta sujunut pääosin hyvin. Ihmiset vaikuttavat tyytyväisiltä uusiin tiloihin ja toimintatapoihin. Kun tilat avartuivat, kohtaamisia on syntynyt luonnostaan aiempaa enemmän. Uudet tilat mahdollistavat työskentelyn joustavammin, tehokkaammin ja avoimemmin, ja yhteistyö ja vuorovaikutus yrityksen eri toimintojen välillä on tiivistynyt.

Jani Jääskeläinen

Hankepäällikkö, VR Group

Vapaa raameista

VR Group

VR Groupin pääkonttorin toiminnot siirtyivät Helsingin päärautatieasemalta Isoon Pajaan Länsi-Pasilaan toukokuussa 2018. Pasilasta rakennetaan kovaa vauhtia yhtä Suomen vilkkaimmista asemista, jonka kautta kulkee 130 000 matkustajaa joka päivä vuonna 2025. Uusi liikenteen solmukohta on VR:n pääkonttorille enemmän kuin luonteva sijainti brändilupauksen mukaisella “yhteisellä matkalla”.

Jos Iso Paja -hankkeessa kehitettiin henkilöstölle uudenlaisia työtapoja, käytettiin niitä jo hankkeen suunnittelu- ja rakentamisvaiheessakin: suunnittelijoiden ja rakentajien yhteistyö oli helppoa muun muassa avoimen vuorovaikutuksen ja yhteisen 3D-mallinnuksen avulla.

Hankkeessa talon pääkäyttäjä VR oli keskiössä. Projekti tehtiin alusta loppuun käyttäjää kuunnellen. Workspacen rooli hankkeessa oli määrittää yhdessä VR:n henkilöstön kanssa tulevaisuuden työtavat, haastaa ja tukea heitä muutoksessa sekä auttaa ja opastaa käyttöönotossa. Lisäksi vastasimme tilojen suunnittelusta ja visuaalisesta ilmeestä sekä työmaan ohjauksesta VR:n osalta.

Työ tehtiin huolellisesti: materiaaleja, kalusteita ja työpisteitä testattiin eri ryhmien kanssa ennen niiden lopullista valintaa. Näin varmistettiin, että kaikki kalusteet toimivat niissä lukuisissa käyttötarkoituksissa, joihin ne on suunniteltu.

Workspace oli koko hankkeen ajan aktiivisesti mukana VR:n työyhteisössä, jotta lopputuloksesta saataisiin paras mahdollinen. “Matkan varrelta löysimme kaikkea mitä kuuluukin: epäilyjä, pohdintoja, yhteisiä keskusteluja, rikasta vuorovaikutusta ja kutkuttavaa innostusta. Loistomatka yhdessä kohti uutta” kertoo Minna Söderholm, Workspacen muutosjohtamisen asiantuntija.

“Työympäristönä uudistunut Iso Paja erilaisine tiloineen on reilun vuosisadan Eliel Saarisen suunnitelmia edellä. Kehitysaskel tsaarin ajalta nykypäivään on kuitenkin vasta alku. Iso Paja on nimensä mukaisesti paikka, jossa tapoja tehdä muotoillaan jatkuvasti. Sähköpöydillä, puhelinkopeilla tai avarilla kahvioilla ei luoda uusia raameja, vaan pyritään vapautumaan niistä kokonaan – luomaan mahdollisuuksia konsernin todellisille vahvuuksille: rautaiselle kokemukselle, monialaiselle osaamiselle, rohkealle kehitystyölle sekä vahvoille tiimeille” kertoo VR Groupin hankepäällikkö Jani Jääskeläinen.
KAIKKI HANKKEET

Other Space projects