Tallink Silja

Tallink Silja – Jaettu yhtenäinen kokemus

Tiedot

Työympäristökonsepti ja tilasuunnitelma
Vuosi: 2021
Sijainti: Helsinki, Ruoholahti
Pinta-ala: n. 2000 m²
Henkilöstömäärä: 120
Valokuvaaja: Esa Kapila

Miltä tuntuu kulkea sykkivän promenaden läpi, käydä ostoksilla laatuliikkeissä, dinnerillä valmiiksi katetussa pöydässä rakkaiden ystävien seurassa? Entäpä bileseuran parhaat naurut, jotka raikuvat pitkin käytäviä? Tai usvaisen saariston rauha – miltä se tuntuu, tuoksuu ja näyttää?

Näiden teemojen ympärille rakensimme Tallink Siljan uudet toimitilat Ruoholahden Itämerenkadulle.

Jaettu yhtenäinen kokemus

 

Uuden toimitilan teemoiksi nostettiin nämä näkökulmat: elämyksellisyys, yhteisön voima, meri, historian havina ja vastuullisuus. Nämä teemat nousivat vahvasti esiin osallistavassa työpajassa, jossa pohdittiin yrityksen arvoja ja henkilöstön omaa brändikokemusta.

Tulevaisuuden työn moninaisuutta ja uusien toimintatapojen edellytyksiä pohdittiin toisessa työpajassa, jossa vahvistui näkemys hybridityöstä. Jaettu tila on jaettu kokemus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koko toimisto on kaikkien käytössä.

Sukellus uusien toimitilojen tunnelmaan

 

Kun astut sisään Tallink Siljan uusiin toimitiloihin, astut promenaden sykkeeseen. Sen tilalliset ratkaisut tarjoavat kävijälle erityisesti vuorovaikutuksen mahdollistavat tilaisuudet. Satunnaiset kohtaamiset, ad hoc -palaverit, neuvottelu- ja projektitilat sekä pienemmät vetäytymistilat tuovat tilaan muuntojoustavuutta ja ketteryyttä. Näiden lisäksi toimistolla saattaa kokea ”majakka”-baaripöydän pirskeet, päästä stagelle esiintymään, venevajaan voi vetäytyä pienemmällä porukalla ja lepohuoneessa voi oikaista itsensä kansituoliin.

Yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta vahvistetaan ”kehuseinällä”, josta voi lukea asiakkaiden laivakokemuksia tai vaikkapa tiimin onnistumisia. Tallinkin yhteisön voimaa korostuikin meille suunnittelijoille pandemian alkuvaiheessa, jolloin toisten auttaminen ja tukeminen oli konkreettisesti läsnä tavoissa toimia. Sanat kuten ylpeys, innovatiivinen, uusiutuva ja ketterä kuuluvat henkilöstön suuhun ja näitä korostettiin tilaratkaisuissa. Iloa sekä läheisten seuraa edistävät tilat tukevat yhteenkuuluvuuden tunnetta edelleenkin.

Meri, saaristo ja kohdekaupunkien satamat tuovat työnteon alueille rauhan ja harmonian. Värivalinnat ovat seesteisemmät kuin promenadella ja tuovat tilaan rauhallisen äänimaailman. Luonnonmateriaalit kuten puu ja villa, sekä Itämeren värisevä merenpinta, harmaan kiven lähisävyt korostavat tilan harmoniaa.

Historiaseinään on upotettu lasien taakse laivojen pienoismallit sekä lyhyt kuvaus yrityksen historiasta. Vastapäätä on johdon neuvottelutila, jossa toistuu historian havinan tunnelma vanhoine kaappikelloineen ja seinäpanelointeineen.

Vastuullisuus ja hiilineutraalius on huomioitu monissa pintamateriaaleissa sekä se korostuu erityisesti yrityksen toimintatavassa. Ainutlaatuisen Itämeren puhtaus ja sertifioitu ympäristötyö pitävät huolta meidän merestä.

Uudet tilat otettiin käyttöön elokuussa 2021. Niissä toistuu tunnelma elämyksellisyydestä, ilosta, yllätyksellisyydestä, puhtaudesta, laadusta, turvallisuudesta ja määrätietoisuudesta. Lause ”merille on päästävä, vaikka maissakin on mukavaa” voisi mennä nyt ”merille on päästävä ja maissakin on mukavaa”.