Tuxera

Elämyksellinen ja inspiroiva työympäristö hyvinvoinnin tukena

Tiedot

Sisustussuunnittelu
Vuosi: 2016
Sijainti: Espoo, Westend
Workspacen tiimi: Martta Suurpää, Kreetta Airila
Valokuvaaja: Maria Putaansuu

Tuxera on innovatiivinen, energinen ja kansainvälinen ohjelmistotalo. Työntekijöiden viihtyvyys on tärkeää; yritys sijoittui Great Place to Work 2016 -kisassa pienten yritysten sarjassa 20 parhaan yrityksen joukkoon. He muuttivat Ruoholahdesta Westendiin, jossa tehtiin koko kerrokseen laaja-alainen remontti. He halusivat apua tilojen modernisointiin ja tilankäytön suunnitteluun.

Tilat jaettiin toiminnallisiin vyöhykkeisiin työn luonteen mukaan. Toinen vyöhyke on aktiivinen kahvila ja loungealue, jossa on myös tilaa tapahtumien järjestämiselle. Toiselle vyöhykkeelle tuli työskentelytilat, joista osa oli avointa ja osa erillisiä työhuoneita, ja niihin sisältyy muun muassa muusta äänimaailmasta eriytettyjä tiimitiloja. Heille tehtiin myös erilaisia rentoutumiseen ja vapaa-ajanviettoon tarkoitettuja tiloja, kuten pelihuone ja pingissali. Vanhoja kalusteita hyödynnettiin uudessa toimistossa runsaasti.

Tuxeran uuden aulatilan suunnittelun tavoitteena oli tehdä monipuolinen ja helposti muunneltava tila, joka toimisi sekä tapahtuma- että taukotilana. Tilan tuli myös viestiä suomalaisille ja kansainvälisille asiakkaille korkeatasoisesta ja samalla rennosta yrityksestä. He käyttävät valmista tilaa tunnettavuutensa kasvattamiseen julkaisemalla kuvia siellä järjestetyistä tapahtumista somessa.

Toimiston uusi kahvila on osa aulaa. Tilasta tehtiin viihtyisä kohtaamispaikka, jossa taukojen ja työskentelyn lisäksi voidaan järjestää erilaisia asiakastapahtumia ja iltatilaisuuksia. Tuxeran uudet kokoustilat sijoittuivat keskellä olevien aulatilojen toiselle puolelle yhdessä henkilökunnan vapaa-ajantilojen kanssa. Tiloihin tehtiin erilaisia tunnelmia, joiden kehittelyssä tilojen henkilöstö oli aktiivisesti mukana.

Uusien työtilojen suunnittelussa kulki mukana koko projektin ajan työntekijöiden laatima lista toiveista ja tarpeista. Listaa päivitettiin jatkuvasti suunnittelun edetessä. Toiveena oli, että kaikki paikat olisivat työtilaa varsinaisista työpisteistä aina neuvottelu- sekä aulatiloihin asti.

Suunnittelimme yhdessä henkilöstön kanssa elämyksellisen ja inspiroivan työympäristön, joka tukee työhyvinvointia ja toimii rekrytointivalttina uusia tekijöitä palkattaessa.

 

Projekti tuotti Tuxeralle uudet ja modernit yhtiön laajentumistarvetta vastaavat tilat. Saimme myös enemmän ryhmätyötilaa sekä yleistä avointa tilaa keskusteluun ja ajatusten vaihtoon. Isoin muutos on ollut se, että tilaa on enemmän ja ihmiset viettävät enemmän aikaa toimistolla. Tiloja kelpaa myös esitellä vieraille.
- Markku Räsänen | Director of Legal and Operations