Workspace voitti jälleen Workplace Awards -kilpailun

Rakli ry ja IFMA Finland ry palkitsivat Workspacen kehittämän Sanoin Observations -työkalun voittajana Workplace Awards -kilpailun Uudet työkalut ja teknologiat -kategoriassa.
Palkittu ratkaisu yhdistää monipuolisesti menetelmiä ja dataa toimistoympäristöjen käytön, ihmisten käyttäytymisen ja työkulttuurin mittaamiseen.

”Uskomme Workspacessa siihen, että vain osallistumalla itse aktiivisesti tutkimukseen ja kehitykseen, meillä on mahdollisuudet palvella asiakkaita parhaiten tässä hurjassa työympäristömurroksessa”, kertoo Workspacen toimitusjohtaja Sini Norta.

Kilpailun tuomaristona toimivat Peggie Rothe Leesmanilta, Tytti Bergman PWC:ltä, Tuomas Sahi Antiloopista, Matti Vartiainen Aalto-yliopistosta ja Susanna Aula Rakli ry:stä. Tuomaristo perusteli voittoa mm. innovaatioarvolla, vaikuttavilla tuloksilla sekä työympäristökehittäjille tutun havainnointimenetelmän uudistamisella teknologian keinoin.

”Jo toinen perättäinen voitto Raklin Workplace Awards -kilpailussa Uudet työkalut ja teknologiat -kategoriassa vahvistaa asemaamme työympäristökehittämisen edelläkävijänä. Se on meille myös tunnustus pitkäjänteisestä tutkimus- ja kehittämistyöstä”, kommentoi menetelmäkehityksestä vastaava Pasi Kaitila.

Sanoin Observations -työkalu on muuttanut tapaa, jolla organisaatioissa päästään näkemään, mitä toimistoissa todella tapahtuu. Käyttäytymisdatan avulla saadaan suuntaviivoja tilamäärän ja erilaisten tilojen tarpeen arviointiin. Workspace on auttanut jo yli 30 organisaatiota kehittämään monipaikkaista työtä ja työympäristöä Sanoin Observations -menetelmän avulla. Ratkaisun avulla selvitetään, miltä työskentely toimistolla näyttää verrattuna organisaation strategisiin tavoitteisiin ja suhteessa 30 000 datapisteestä koostuvaan vertailudataan.

”Organisaatioiden tilankäyttö on törkeän vastuutonta suhteessa maailman tilaan ja työn vaikuttavuuteen. Sanoin Observationsin avulla halusimme luoda uuden herättelevän työkalun auttamaan organisaatioita nostamaan tasoaan ja tarjoamaan ihmisille paremmat edellytykset työskennellä ja kohdata toisiaan työtiloissa, jotka tukevat niin strategisia tavoitteita kuin toimintaakin. Olemme sitoutuneita tutkimaan ja ymmärtämään ihmisten käyttäytymistä, jotta pystymme viemään vastuullisuuden tilojen suhteen sille tasolle, jolle se kuuluu”, kuvailee Sanoin-liiketoiminnasta vastaava Ilona Karlsson.

Sanoin Observations tarjoaa mittarin toimistolla työskentelyn syväymmärrykseen sekä auttaa organisaatioita hyödyntämään fyysistä tilaa strategisena resurssina. Työkalun avulla tiloihin luodaan parempaa käyttäjäkokemusta objektiiviseen dataan nojaten.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Ilonaan (ilona.karlsson@workspace.fi, 045 636 2659) ja varaa kanssamme keskusteluaika!