Turku Energia

Älytalo täynnä valoa!

Tiedot

Sijainti: Turku
Vuosi: 2018-2022
Henkilöstömäärä: n. 160
Koko: n. 3000 m2
Valokuvaaja: Wellu Hämäläinen

Turku Energia on läpikäynyt mittavan uudistusprojektin, jossa sekä yrityksen toimintatavat että tilat uudistuivat merkittävästi. Yritys muutti alkuvuodesta 2022 Turun Tiedepuistoon sijoittuvaan InfraCity-taloon. Työtä onnistuneen muutoksen eteen tehtiin tiiviissä yhteistyössä vuosia.

Workspace aloitti työt Turku Energian kanssa tilanteessa, jossa kaupunki oli päättänyt silloisen pääkonttorin tontin käyttötarkoituksen muutoksesta. Muutto oli edessä, mutta kaikki muu oli avoinna. Työ aloitettiin pureutumalla mahdollisuuksiin skenaarioiden kautta. Organisaation avainhenkilöiden kanssa peilattiin erilaisten työympäristöratkaisuiden tarjoamia mahdollisuuksia organisaation tulevaisuuden näkymiin ja tavoitteisiin. Avainkysymykset olivat: Millainen työ tukee tavoitteiden saavuttamista ja miten palvelemme parhaiten asiakastamme?

 

Asiakaskeskeisemmän toiminnan kannalta todettiin tärkeäksi, että eri yksiköt saadaan lähemmäs toisiaan, pois omista siiloistaan. Työtä haluttiin ketteröittää ja tehdä läpinäkyvämmäksi. Tässä kohtaa paneuduttiin eri yksiköiden toimintaan ja työn prosesseihin. Luotiin eri organisaation tasoja osallistavalla mallilla toiminnallinen tilaratkaisu, joka tarjoaa rajattoman mahdollisuuden käyttää eri tiloja, mahdollistaa työskentelyn yli organisaatiorajojen, huomioi työn prosessien vaateet sekä ottaa kantaa henkilöstön hyvinvointiin.

”Valmistuneita tiloja voi kuvailla sanoilla energinen, elämänmyönteinen ja monipuolinen. Talon laadukas arkkitehtuuri antoi hyvän alustan sisustussuunnittelulle. Valoisiin tiloihin haettiin dynaamisuutta raikkaiden värien ja intensiivisten kuvasuurennusten avulla”

– Workspacen sisustussuunnittelija Nunnu Kotilainen

 

Väreillä tuettiin ilmeen lisäksi myös toimintaa. Kerrokset teemoitettiin toiminnallisesti ja eri värit valittiin tukemaan haluttua toimintaa. Energisoiva oranssi löysi kotinsa vuorovaikutusta tukevalta alueelta, ja asiakastiloja väritettiin uusiutuvuutta viestivällä vihreällä.

”Tavoitteenamme oli saada monipuoliset, modernit ja energiatehokkaat toimitilat, ja olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä. Uudet toimitilat vastaavat erinomaisesti muuttuneeseen työnteon malliimme monipuolisilla tilaratkaisuillaan, tukevat sisäistä yhteistyötä sekä vahvistavat vuorovaikutusta. Tilojen suunnitteluun osallistuminen on ollut onnistumisen kannalta keskeisessä roolissa”

– Turku Energian toimitusjohtaja Timo Honkanen.

 

InfraCity on todellinen älytalo, jossa kestävä kehitys näkyy jokaisessa teknisessä sekä tilallisessa ratkaisussa. 4000m2 monitilatoimisto tarjoaa tilat monenlaisiin työnteon tilanteisiin. Tarkoituksenmukaiset tilaratkaisut, kuten piipahdustilat, ovat tilatehokkaita ja samalla tukevat työn sujuvuutta ja hyvinvointia. Monipuolisten, eri vyöhykkeisiin jaettujen työtilojen lisäksi talosta löytyy viihtyisät aulatilat, kutsuva ravintola terasseineen sekä nykyaikaiset hybriditilaisuuksia tukevat kokoustilat.