Share Company

The Pantry

Tiedot

Sijainti: Helsinki, Ruoholahti
Vuosi: 2020
Asiakaspaikkamäärä: 202
Koko: 430 m²

Share Companyn The Pantry-ravintola sijaitsee Ruoholahden alueella Helsingissä. Ravintola palvelee päivisin lounasasiakkaita ja iltaisin se toimii juhlatilana. Kiinteistön omistajalle Antiloopille The Pantry -ravintola toimii osana uutta kiinteistöjen kehittämistapaa. Workspacen johdolla ravintolatilalle lähdettiin suunnittelemaan omaa persoonallista ilmettä palvelukonseptin lähtökohdista.

Suunnittelun lähtökohdat: tunnelmallinen ja selkeä tila palvelukonseptia tukemaan

The Pantryn ravintoloitsijalla, Share Companyn Peter Walchilla, oli selkeä näkemys haluamastaan tilakokemuksesta: ”Ruoholahden alueelle sopii mielestämme raffien, vähän teollisten pintojen ja niitä pehmentävien elementtien yhdistelmä. Niistä koostuu meidän ravintolan oma persoonallinen ilme.”

 

”Asiakaspalaute on ollut todella positiivista niin ruoan, konseptin kuin tilankin osalta.”

Peter Walch, ravintoloitsija, Share Company / The Pantry

Workspace suunnitteli tiiviissä yhteistyössä Share Companyn kanssa, miten ravintolan ilme näkyy tilassa. Samalla huomioitiin toiminnalliset vaatimukset, jotta ravintolatoiminta on sujuvaa ja ongelmatonta. Tilan ilmeen ideointi sai alkunsa asiakkaan toiveiden yhdistämisestä inspiraation lähteeseen – ruokaan. Ruokakuvista löytyi inspiraatiota tilan materiaaleihin, värisävyihin ja tunnelmaan. Maanläheiset sävyt ja lämpö löytyivät herkullisista vastaleivotun leivän kuvista.

 

”Ravistelimme toimistotalon arkkitehtuurin ilmettä paljailla, ruiskumaalatuilla, mustilla katoilla ja selkeälinjaisella ravintolasisustuksella. Toimme tilaan lämpöä tunnelmallisella valaistuksella ja maanläheisillä sävymaailmalla, tai no, oikeastaan leivän läheisillä sävyillä.”

Natalia Ritari, suunnittelija, Workspace

 

Kiinteistön omistaja Antiloopin kehityspäällikkö Tero Nissinen kuvailee erottuvan ravintolan olevan eduksi koko kiinteistölle: ”Asiakkaamme haluavat selkeästi erottuvia ja tunnistettavia tiloja, ja olemme alkaneet vastaamaan tarpeeseen rohkeammin. Share Companyn The Pantry ravintolalle tehty ravintolatila oli juuri sopivan kokoinen koepala ja suunnitelmat sopivat hyvin alueen ilmeeseen.”

 

Onnistuneen asiakaskokemuksen taustalla on kokonaisvaltainen palvelumuotoilu

Laura Krusius Workspacelta vastasi ravintolan toiminnallisesta suunnittelusta yhteistyössä asiakkaan kanssa. Kohteen toteutuksessa sekä tilaajan ja käyttäjän kanssa puntaroitiin tarkasti ratkaisujen elinkaarta ja investoinnin täsmällisyyttä. Tuotanto pyrittiin optimoimaan sekä ravintolatilassa että kokonaisuuden suunnittelussa ja rakentamisessa. Ravintolan konsepti hiottiin yhdessä ravintoloitsijan kanssa varmistaen haluttu asiakaskokemus: kuinka asiakkaat liikkuvat ja toimivat tilassa, kuinka heidän toimintaansa ohjataan tilaratkaisuiden kautta, millainen ravintolaelämys heille tarjotaan.

Huolellinen konseptointityö ulotettiin myös koko ravintolan tuotantoketjun optimointiin ja keittiölaitesuunnitelmiin, mikä johti esimerkiksi valmistus- ja tarjoilukeittiöiden onnistuneisiin laitehankintoihin. Hankkeen tiukka budjetti piti loppuun asti. Kohteen urakoi Pylon.

 

”Selvisimme nopeatahtisesta hankkeesta mukavasti.”

Tero Nissinen, kiinteistökehityspäällikkö, Antilooppi